Continuam experimentul – masa de astazi : micul dejun

Dupa cum va scriam aseara, am inceput un mic experiment legat de alegerile alimentare de zi cu zi. Am decis sa va arat cateva produse si combinatii care fac parte din alimentatia mea, astfel incat in cazul in care sunteti in pana de idei atunci cand vreti sa va alegeti o masa in timpul zilei, sa gasiti aici cateva exemple.

Masa de astazi a avut in prim plan MICUL DEJUN -masa care nu trebuie sa fie chiar mica daca ar fi sa ne luam dupa o zicala care umbla printre nutritionisti ” Dimineata mananca ca un rege, la pranz ca un imparat si seara ca un cersetor”…..deci sa fim regi macar dimineata :))

Micul dejun este masa de care chiar ar trebui sa profitam, deoarece ne putem delecta cu o arie foarte mare de alimente, chiar si mai bogate caloric, deoarece avem timp intreaga zi sa ardem aportul caloric adus dimineata. Un alt plus pe care ni-l aduce micul dejun, este acela ca ne dicteaza ce vom manca in restul zilei. Cu cat micul dejun este mai consistent, cu atat mesele urmatoare vor fi avea portii mai mici si implicit un aport caloric mai redus. Daca dimineata furnizam corpului nostru combustibilul de care are nevoie pentru a duce la bun sfarsit toate task-urile, atunci vom da randament mai mare si vom avea energie intreaga zi.

Doar pare mic :))

Insa, revenind la micul dejun pe care l-am ales in aceasta dimineata, pot sa va zic ca am optat pentru un iaurt de 200 ml cu 2% grasime, peste care am adaugat 2 linguri de mix de cereale integrale : fulgi de ovaz, seminte de dovleac, seminte de in, migdale, stafide si cateva fructe uscate. Pe langa aceastea, am ales si o banana pentru un plus de energie.

 

Combinatia de migdale, caju si fulgi integrali este delicioasa 🙂

 

 

 

 

 

In ceea ce priveste partea nutritionala, am avut un mic dejun echilibrat caloric si cu un aport important de fibre de calitate provenite din mixul de cereeale, grasimi sanatoase din iaurt si migdale si o sursa importanta de glucide aduse de banana.

Dupa aproximativ 2 ore m-am delectat cu o cafea :). Micile placeri ale zilei 🙂 

 

 

 

 

 

 

 

Acesta a fost micul dejun.  Maine revin cu o prezentare a variantelor de gustari de care ne putem bucura pe parcusul unei zile.

Enjoy!

Un gând despre „Continuam experimentul – masa de astazi : micul dejun

Adăugă-le pe ale tale

Lasă un comentariu

Blog la WordPress.com.

SUS ↑