Sarcina, diete si bebelusi…sau cum ni se schimba viata cand ne hotaram sa devenim mame

 

Cu el a inceput totul. Cu el am inceput sa invat ce inseamna responsabilitatea de a hrani corect si sanatos un puiut de om. Cu el mi-am dat seama ca eu voi fi cea care ii voi creiona placerile alimentare, ca il voi invata sa aleaga ce este sanatos si corect, ca vom descoperi impreuna ce este bine si ce nu si ca in momentul in care a inceput sa manance hrana solida vom avea alte prioritati.

Se spune ca inveti mereu din experientele proprii si ca le poti fructifica atat cat de mult iti doresti, asa ca experienta adunata in decursul celor aproape 2 ani de bebeluseala m-a indrumat catre conturarea unui proiect dedicat in totalitate mamicilor si bebelusilor.

Inca de la inceputul sarcinii, viitoarea mamica trece printr-o serie de schimbari care iti dau peste cap existenta pentru ca da, vestea sarcinii vine la pachet cu stari de greata, ameteala, lipsa apetitului, lipsa energiei, deci practic incepem cu stanga acest proces, insa urmeaza sa ne bucuram de fiecare schimbare cand vedem ca in noi creste o mica viata. Inceputul sarcinii nu este roz, putine sunt mamicile care nu s-au confruntat cu stari diverse de rau, asa ca mi-am propus sa invatam impreuna cum sa depasim primele 9 luni din urmatoarea ta viata. Dupa ce am depasit nasterea si tragem linie la cate kilograme am luat si cu cate am ramas dupa ce am nascut urmeaza sa ne facem un plan de bataie despre cum vom gasi timp si pentru noi odata cu aparitia lui bebe.

Oare pot sa incep sa slabesc dupa ce am nascut? Oare afecteaza procesul de alaptare modul in care mananc?

Sunt intrebari comune cu care m-am confruntat si eu si la care am gasit raspuns doar odata cu trecerea timpului, cand am realizat ca revenirea la silueta de dinainte de sarcina nu se dobandeste atat de usor si ca este nevoie de rabdare si de multa motivatie.

 

Dupa ce m-am linistit si mi-am gasit echilibrul in alimentatie,dar si in programul bebelusului simteam cum se aproprie alte emotii: cele ale diversificarii. Deodata parca toata nutritia mi se stersese din minte si nu mai eram capabila sa creez retete banale, asa ca am luat la puricat carti, ghiduri, articole in cautarea retetei perfecte de debut al diversificarii. Diversificarea a fost cel mai frumos proces prin care a experimentat alaturi de Matei diverse alimente, retete si drumul prin care al meu bebelus a inceput sa manance cu drag cam tot ce pregateam pentru el.

Diversificare debuteaza de la varsta de 6 luni odata cu introducerea alimentelor solide in alimentatia bebelusului. Portiile nu sunt foarte importante, ci sa alegi cu atentie alimentele cu care vei incepe, sa le prepari corect si sa continui alaptarea sau hranirea cu formula de lapte, in functie de caz.

Scaderea in greutate dupa nastere si diversificarea mi s-au parut procesele cele mai provocatoare din viata de mamica si imi doresc sa le impartasesc cu voi, dragi mamici sau viitoare mamici. Cu acest articol deschidem seria articolelor dedicate mamicilor si bebelusilor, iar pentru o varianta comprimata va recomand cu drag cursul „Pofta buna, bebe!”, proaspat scos de la cuptor si care sta gata gata sa iasa la lumina pe 8 martie, de ziua mamei bineinteles.

Pana atunci, sa auzim de bine!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: