Despre „nutritionistii” care au facut facultatea la fara frecventa

In seara asta, vorbim despre ce inseamna sa ai grija de sanatatea ta, mergand la specialisti. Daca te doare ceva, te duci la un medic specialist, daca vrei un proiect la o casa, te duci la un arhitect, daca te doare o masea, te duci la stomatolog….atunci daca ai probleme cu greutatea de ce te duci….pe internet sau la oameni care nu au o pregatire medicala?

Traim in era in care toata lumea stie ce si cum sa manace, dar totusi exista enorm de multe persoane care se confrunta cu dezechilibre ponderale. Si aleg sa se informeze de pe „sfantul google” (lucru care nu este neaparat rau, pentru ca si acolo gasim o serie de informatii utile care ne pot ajuta), sa aleaga o dieta pe care a incercato toata lumea mondena si in final ajung sa slabeasca cu vreo dieta minune….siar dupa o perioada sa apara o alta minune, cea a efectului yoyo  – luarea in greutate mai mult decat ai slabit.

Si mai sunt acele persoane care ajung pe mana unor „nutritionisti” in devenire – adica acele persoane care tind sa creada ca daca citesc 3 carti despre 3 diete si mai afla din stanga si in dreapata care e treaba cu mancarea asta sanatoasa, ajung sa ofere sfaturi deloc avizate, deloc gandite sau individualizate.

Nu spun ca nu sunt persoane care au invat singuri muuuulteee despre alimentatie trecand prin experiente grele de-alungul vietii si care au ajuns la rezultate minunate prin spiritul autodidact, dar sunt foarte putine.

Dar sa ne intoarcem la ceea ce inseamna sa fii nutritionist – sa ai un pacient in supraveghere, sa stii sa ii faci o evaluare nutritionala amanuntita, sa te apropii de el, sa ii castigi increderea, sa ii afli un istoric medical, sa stii sa citesti niste analize, sa stii sa ii sugerezi ce investigatii medicale trebuie sa faca, sa il monitorizezi frecvent si sa stii cum sa abordezi perioadele de cadere, sa stii sa ii aduci argumente pertinente si cu dovada stiintifica in spate despre procesele care se intampla in spatele unui regim alimentar….si multe, multe alte motive pentru care atunci cand doresti sa te echilibrezi ponderal, trebuie sa mergi la un NUTRITIONIST AVIZAT. Intrebati ce pregatire are atunci cand mergeti la el. Din punct de vedere legal, un nutritionist este doar acea persoana care a facut o facultate sau specializare in cadrul Facultatii de Medicina.

Aveti grija pe mana cui ajungeti!

Seara buna!

Imagini pentru nutritionist?

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: