In aceasta seara, trebuia sa va povestesc despre gustarile din timpul zilei….insa de dimineata m-am trezit cu un inceput de raceala care nu stiu exact de ce a venit tocmai la mine :))….ce e drept am fost luata prin surprindere pentru ca in zilele anterioare nu am avut niciun simptom care sa ma anunte ca urmeaza o perioada cu dureri de cap, stranuturi, dureri musculare si asa mai departe…
Si daca tot am ajuns in acest punct, profit de aceasta perioada ca sa povestim despre cum trecem peste o raceala cu ajutorul alimentatiei echilibrate (si fara sa neglijam si partea medicamentoasa care are si ea rolul ei).
Stim cu totii discutiile legate de preventie si de cum ar trebui sa avem o conduita alimentara echilibrata pentru a dezvolta o imunitate de fier. Insa ce facem totusi in momente ca acestea, in care intri in contact cu diversi agenti patogeni care altereaza starea de sanatate?….Pai incerci cat mai mult sa nu te lasi doborat de o raceala si incepi sa o tratezi.
Cum facem asta?
- luam un medicament pentru ameliorarea simptomelor
- ne ferim de expunerea la alti agentia patogeni
- ne alimentam corespunzator – Aici discutia este lunga, deoarece in primele zile apare si o lipsa a poftei de macare, fapt care te face sa refuzi o serie de alimente.
Astazi de dimineata, desi orice gand la un aliment imi crea repulsie, am mancat mai cu forta un ou fiert, o felie de paine prajita cu branza e vaci si o banana. Astfel, am reusit sa aduc un aport caloric important. De gustarea nu s-a mai pus problema pentru ca starea de rau avansase, astfel incat urmatoarea masa a fost in jurul orei 15 – o ciorba de pui, urmata de o cina alcatuita dintr-o bucata de carne de la cuptor.
Gustarile cele mai indicate in aceste perioade sunt reprezentate de fructe – care aduc o cantitate de glucide de buna calitate, cu absorbtie lenta. Un alt beneficiu il constituie aportul de vitamine si minerale. Tot ca si gustari putem introduce si fresh-urile de fructe si legume.
Lasă un răspuns