Lupta cu kilogramele poate fi castigata!

O alta poveste cu rezultate care pana si mie mi-au depasit asteptarile, care mi-au dovedit inca odata ca oricat de bine mi-as face eu treba, daca pacientul alaturi de care incep acest proces, nu este unul motivat si dornic de o schimbare, rezultatele vor intarzia sa apara.

De ce este povestea Sorinei o poveste demna de o postare pe blog? Pentru ca am intalnit un om cu o vointa de fier, cu o motivatie care ar muta muntii din loc si care a dovedit ca reteta succesului intr-un program de slabire inseamna un program nutritional bine stabilit, o monitorizare atenta si un pacient implicat total.

Sorina a venit la cabinet spre finalul anului trecut, destul de dezamagita si suparata – stari care nu ii erau caracteristice pana cand greutatea ei nu a luat o turnura care sa isi puna amprenta atat asupra corpului cat si a starii emotionale. Impactul emotional prin care a trecut o lunga perioada de timp au contribuit la acumularea a 30 de kilograme prin mese haotice, hipercalorice si total nepotrivite. Am intalnit un om la 104 kilograme, vindeca emotional, dar cu un corp care avea sa ii aminteasca mereu prin ce a trecut.

Interventia nutritionala era una obligatorie. Cu un indice de masa corporala corespunzator obezitati grad 1, necesitatea de a slabi era una extrem de importanta. Am evaluat toti parametrii pentru stabilirea unui program nutritional adecvat : evaluare nutritonala, evaluare medicala, evaluarea parametrilor antopometrici, jurnal alimentar si chestionare de frecventa alimentara – toate pentru a ne da seama care sunt factorii care contribuie la cresterea in greutate. Odata finalizat acest proces, am stablit un program de mese si un plan alimentar care sa ii corecteze toate obiceiurile alimentare. Nu am luat in considerare deloc ideea inceperii unui program sportiv pentru ca nu era cazul. Orice program sportiv trebuie sa inceapa odata cu evolutia greutatii, cu scaderea in greutate, iar tinta noastra era ca Sorina sa slabeasca 10 kilograme, dupa care sa reluam discutia in ceea ce priveste personalizarea unui plan sportiv.

Evolutia greutatii a fost una spectaculoasa. Am plecat cu un necesar caloric de 1500 kcal/zi impartite pe 3 mese principale si 2 gustari. Iar acum, la 13 saptamani distanta mergem pe 1300 kcal si acelasi program de mese.

Care au fost rezultatele pana acum?

22 kilograme pierdute in 13 saptamani, 19 cm in minus in talie si 13 cm in minus in solduri. Trebuie sa tinem cont si de faptul ca am trecut inclusiv prin perioada sarbatorilor de iarna, moment in care Sorina nu a avut de urmat niciun program de mese prestabilit, ci o serie de informatii discutate in prealabil in cadrul monitorizarilor. Chiar si dupa 2 saptamani de pauza (Craciun si Revelion), Sorina a venit cu 1 kilogram in minus.

Care sunt etapele urmatoare?

Din punct de vedere nutritional , tinta greutatii ideale pe care ne-am propus-o este de 72-75 de kilograme, tinta de care suntem destul de aproape, mai ales acum cand suntem la 82 kilograme, iar drumul nostru este aproape de final.

Intre timp, Sorina intra la activitatile sportive de grup cu recomandare in functie de evolutia saptamanala a greutatii si face proceduri de remodelare corporala – masaj si impachetare la cald, proceduri care ne-au fost necesare in evolutia centimetrilor (unde am intampinat probleme inregistrand unele stagnari in decursul saptamanilor).

Nu pot decat sa fiu mandra de ea, sa ma bucur alaturi de ea si de zambetul care ma intampina de fiecare data cand vine la cabinet. O felicit si ma bucur alaturi de ea, iar prin acest articol ii urez LA MULTI ANI!!!! si sa ii transmit ca si-a facut cel mai frumos cadou de ziua ei!!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: