Din seria alimentelor pe care le-am descoperit odata cu „meseria” , face parte si lintea. Si cum firea nu ma lasa pana nu incerc tot ceea ce „recomanda nutritionistii”, am cautat si am incercat lintea. Insa…ajunsa in plafar (de acolo o cumpar eu insa se gaseste si in supermarket), am gasit linte…insa…de care sa aleg…rosie sau verde. Am ales lintea rosie (pentru ca mi-am placut culoarea :p ), pentru ca mai tarziu, dupa ce m-am informat mai bine, sa aflu ca de fapt lintea rosie, comparativ cu cea verde este mai buna din punct de vedere nutritiv (si chiar si la gust, parerea mea 🙂 ).
Sa vedem totusi ce este lintea…
Lintea face parte din familia leguminoaselor si se „infrateste” cu fasolea si mazarea. Din punct de vedere nutritiv:
- este o sursa excelenta de proteine
- este saraca in grasimi
- prezinta un aport important de fibre
- contine vitamine din grupul B,A,C,E,K, precum si acid folic (care asigura o buna functionare a sistemului nervos si imbunatateste sistemul imunitar)
- previne tulburarile digestive
- combate anemia.
Cum o preparam:
In primul rand, lintea trebuie pusa la inmuiat cateva ore inainte de a fi gatita. Cu cat sta mai mult la inmuiat, cu atat timpul de fierbere va fi mai mic. Legat de diferentele dintre cele 2 tipuri de linte, retineti ca lintea rosie fierbe mai repede (20 minute) comparativ cu cea verde (30 minute).
Lintea poate fi adaugata in salate, sau se poate prepara o supa crema delicioasa 🙂
Lasă un răspuns