Kinetoterapia si recuperarea medicala – ce rol are in combaterea problemelor de greutate

Rolul miscarii in fiecare proces de scadere in greutate este de neconstestat. Este clar ca orice forma de miscare ne va ajuta, atata timp cat este controlata si corelata cu fiecare etapa de scadere in greutate.

Am spus mereu si o voi spune de fiecare data – orice proces de scadere in greutate trebuie corelat cu miscarea, insa mare atentie!! fiecare etapa de scadere in greutate are indicatiile ei sportive, mai ales daca nu se alege un antrenor personal care sa va indrume conform necesarelor dvs.

Ce rol are kinetoterapia si recuperarea medicala in acest proces?

Este simplu – nu orice persoana poate intra din start in provocarea activitatii fizice. Exista acea categorie de pacienti care nu am mai fost la sala sau carora starea fizica nu le permite accesul intr-un antrenament de grup. Vorbim aici cu precadere de acele persoane cu IMC (indice de masa corporala) peste 28 (supraponderal – obezitate grad 1, grad 2 etc) carora greutatea nu le permite accesul la o activitate fizica sustinuta si NESUPRAVEGHEATA!!! Nu spun ca nu au voie, ci ca trebuie supravegheati cu mare atentie astfel incat orice stare de disconfort, rau, hipertensiune etc. sa poata fi tratata ca atare. Nu mai zic de presiunea pe articulatii, dureri de spate, picioare sau brate.

Kinetoterapia si recuperarea medicala reintroduc pacientul intr-un program de reeducare posturala, de crestere a rezistentei de efort, de recapatare a mobilitatii. Este un proces incipient de scadere in geutate atat sub supraveghere nutritionala cat si sportiva. Asa practic ii dam ragaz corpului de a slabi cateva kilograme si totodata sa il pregatim de intrarea in activitate fizica sustinuta. Nu sustin introducerea pacientului in antrenamentele de grup pana in momentul in care nu urmarim cu atentie cum reactioneaza acesta la schimbarile nutritionale, dupa care corelam cu miscarea.

Acelasi proces il punem in aplicare si in cadrul abordarii nutritionale la copii – in principal pentru cei care se confrunta cu obezitatea si care nu au fost introdusi in programe sportive sustinute.

Acest lucru il punem in aplicare in cabinetul de kinetoterapie din cadrul Centrului de nutritie si sport Dietis, locul in care imi desfasor activitate si unde am gandit aceste procese din nevoile identificate in randul pacientilor. Atrag mereu atentia celor care isi doresc sa slabeasca cu orice pret – nu va lasati pe mana celor care ajung la rezultate incredibile peste noapte : mancare putina, sport mult, sanatate 0.

Hai cu sanatatea! Hai cu miscarea!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: