Proiecte pentru copii, parentig si experiente noi in calitate de speaker

In ultima perioada vad din ce in ce mai mult interes acordat alimentatiei si informatiei despre nutritia adultului si copilului. Este un fenomen care ma bucura si care ma incanta pentru ca asta inseamna proiecte noi si metode noi de informare a oamenilor despre importanta alimentatiei si impactul major pe care il asupra starii de sanatate.

In weekend am avut ocazia sa fiu invitata la Conferinta Natioanala de Parenting, un eveniment dedicat parintilor si viitorilor parinti in care s-au discutat o multitudine de subiecte de interes pentru diverse domenii : sanatate, psihoterapie, comunicarea cu cei mici, educatie financiara si multe alte aspecte care ajuta la dezvoltarea fizica si emotionala a celor mici. Eu am fost invitata pentru a povesti despre alimentatia copiilor si cum facem fata schimbarilor nutritionale care apar odata cu procesul de crestere si dezvoltare. A fost o incantare sa vad interesul sporit pentru aceste informatii si dorinta parintilor de a afla cat mai multe detalii despre alimentatia copiilor lor.

Astazi, am inceput ziua tot in preajma copiilor, prin programul „Scoala Altfel” – program care, in sfarsit, a inceput sa fie inteles si pus in aplicare corect. In anii anteriori, mare mi-a fost mirarea cand „Scoala Altfel” se petrecea in mall, la food court, la cinema….activitati care limitau accesul la informatii de calitate si care nu aveau impact in dezvoltarea celui mic. Programul de astazi a avut 2 componente :

  • atelier de nutritie : unde copii au avut ocazia sa isi pregateasca singuri micul dejun (iar pentru astazi am ales o varianta rapida in care am combinat iaurtul, cerealele si fructele intr-o maniera in care chiar si cel mai mofturos copil nu le-ar refuza)
  • antrenament aerobic kids : o ora de activitate fizica de tip aerobic sustinuta de colega mea, antrenoarea centrului Dietis.
  • jocuri de educatie nutritionala care invata copii grupele principale de alimente acestia fiind stimulati sa le cosume in mod curent si sa experimenteze combinatii diverse.

Frumos mod de a incepe saptamana! Va astept in numar cat mai mare la activitatile dedicate copiilor pentru ca este necesar sa ii stimulam sa manance sanatos, sa inteleaga necesitatea unei alimentatii corecte pentru ca acestia sa devina adulti sanatosi, frumosi si iubitori ai activitatii fizice.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: