Adolescenta noastra cu 11 kilograme in minus – Alexandra

Dintre cei pacientii care au intrat in programe de monitorizare nutritionala, Alexandra este adolcescenta care a decis ca este momentul sa faca o schimbare in viata ei de om in curs de maturizare.

Alexandra, energica, frumoasa, iubitoare de miscare si pasionata pana in degetele de la picioare de ZUMBA. Un copil, prins in corp de adult. Un copil al carui corp nu era deloc in concordanta cu zambetul si cu energia ei.

Ne-am intalnit in toamna si am pus la bataie un plan de recapatare a dimensiunilor corporale normale pentru varsta ei. Am stabilit un program alimentar raportat la programul impus de orele de studiu si de activitatile extra. Activitate fizica facea cu placere,un pasionat al orelor de zumba participand la 3 antrenamente de saptamana.

Greutatea initala a fost de 74,5 kg, la o intaltime de 1,65, varsta : 14 ani. Greutatea ideala pe care ne-am impus-o a fost de 57 kg, luand in considerare si istoricul evolutiei greutatii ei de mic copil.

24829518_590318464647791_1729624479_n
Alexandra dupa 6 saptamani de monitorizare

Am demarat cu succes educatia nutritionala si programul de mese, Alexandra cooperand atent si sub suravegherea mamei care a sustinut-o si a motivat-o constant.

Sustinerea familiei in astfel de momente este cruciala. Un parinte care intelege schimbarile prin care trece copilul, care il motiveaza constant si il ajuta ,este aliatul principal. Iar noi am comunicat sincer si corect, iar etapele in care ne-am confruntat cu perioade de stagnare sau mici „rebeliuni” legate de dorinta de a manca nesanatos, le-am depasit cu brio.

Pana acum am ajuns la 63 de kilograme, deci o scadere ponderala de 11,5 kilograme. Este un rezultat remarcabil, in care mai presus de cifrele pe care le vedem pe cantar este maturitarea si intelepciunea de care da dovada Alexandra. Este constienta de fiecare greseala facuta si o repara imediat. Este motivata si sunt sigura ca in putin timp vom atinge tinta propusa.

Bravo Alexandra! Meriti o petrecere zumba 🙂 !

1517582839408

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: