Ti-ai facut cumparaturile pentru saptamana viitoare?

Weekend-ul este perioada din saptamana in care pregatim diverse preparate culinare pentru saptamana care vine. Tot in weekend ajungem sa ne facem cumparaturile pentru saptamana urmatoare, asa ca practic atunci avem ocazia sa alegem ce mancam, ce gatim si ce ramane sa ne procuram in restul zilelor.

In era vitezei in care am observat o tendinta majora spre a manca in oras, poate ar fi bine sa ne axam si pe consumul produselor gatite in casa. Un meniu pregatit acasa ne va determina sa mancam mai echilibrat.

Dar pana la a ne petrece cateva ore in bucatarie, hai sa vedem ce cumparam si cum ne hotaram ce mancam in saptamana urmatoare, astfel incat sa avem un program alimentar rational si echilibrat.

Sfatul meu este sa iti pregatesti un meniu – o ciorba si minim 3 feluri principale de mancare. Un fel de carne si cateva preparate din legume. Urmatorul pas este – LISTA DE CUMPARATURI! Nu plecati de acasa fara o lista. Aceasta te va face sa vizualizezi daca vei acoperi o mare parte din aportul de legume, fructe, lactate.

Cumparand fara o lista, vei cumpara haotic si fara masura. Va exista o tendinta continua spre a cumpara alimente de care CREZI ca ai nevoie sau produse tentante – dulciuri, rontaieli etc.

Lista de cumparaturi te va salva de la bani aruncati pe calorii care nu iti sunt necesare :))

Ce alimente nu trebuie sa iti lipseasca de pe lista?

  1. legume
  2. fructe
  3. lactate
  4. carne sau peste
  5. apa

Mancati echilibrat si nu cheltuiti fara masura pe alimente care vor fi risipite!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: