Cum ne crestem rezistenta la efort? Provocarea celor 5 zile

Activitatea fizica este o componenta la fel de importanta ca si alimentatia sanatoasa. De cele mai multe ori, rezultatele cele mai bune apar atunci cand adaugam ritmului nostru cotidian si cateva momente activitatii fizice sustinute.

Benenficiile activitatii fizice sunt numeroase si faptul ca nu avem timp sa ne rezervam o ora de mers la sala odata la 2-3 zile, poate fi doar o scuza. Nu neg ca programul cotidian poate sa ne „sleiasca” de puteri, iar gandul la o ora de „topaiala” ne oboseste si mai mult, insa este necesar sa trecem peste acest prag psihologic. Fara teama si fara asteptari imense din partea primului antrenament, va invit sa va faceti curaj si sa participati la o ora de miscare.

Nu va obliga nimeni sa lucrati continuu 50 de minute, nu insista nimeni sa faceti performanta din prima ora, nu este indicat sa abordati cea mai grea ora din program si nici sa „va mutati la sala”. Am observat in randul clientilor si ideea de „vin o luna la sala in fiecare zi…si apoi 3 ani nu mai alerg nici dupa tranvai” . Complet gresit! Plecam de unde am venit!

Si totusi cum facem sa intram intr-un ritm sustinut si cum ne obisnuim corpul cu rezistenta la efort? In acest caz o sa ma dau drept exemplu, pentru ca desi imi place sa fac miscare, rezistenta mea este la pamanat.

Alaturi de antrenoarea salii, am inceput un test de 5 zile, in care imi obisuiesc corpul sa faca fata unor antrenamente mai solicitante – si aici ma refer la antrenamentele de grup, cardio ( ora de kangoo fiind testul suprem :)) ). Intr-o ora de kangoo, reusesc sa lucrez la activitate intensa maxim 15 minute, dupa care tensiunea mea o ia razna. Intru in repaus si reiau antrenamentul la partea de sol. Este frustant totusi sa faci antrenamente constant si totusi sa nu reusesti sa iti depasesti limitele, de aceea, am demarat provocarea celor 5 zile de alergare.

Sunt 5 zile in care alerg pe banda. Toate antreamentele sunt etapitizate, urmand treptat cresterea timpului, vitezei, intensitatii si in final a rezistentei mele 🙂

Prima zi a fost LUNI – timp de alergare 35 de minute. Antrenamentul a demarat cu 5 minute de mers lejer, 5 minute de mers normal ,5 minute de mers rapid, 5 minute de alergat repede, constant cu aceeasi viteza, 5 minute de mers, 5 de alergat, 5 minute de mers normal.

banda ziua 1

 

A doua zi – MARTI – timp de alergare 40 de minute. Antrenamentul a fost asemanator zilei de luni, cu mentiunea ca ieri s-au modificat vitezele de alergate si cele 5 minute de alergare rapida, au fost combinate cu alergarea in panta.

banda ziua 2

Ritmul fiind unul progresiv, ma astept ca pana vineri sa reusesc sa alerg 60 de minute! Sambata voi reveni cu rezultatul final al provocarii!

Intre timp, va sfatuiesc sa faceti miscare, mai ales cat este frig afara si tendinta noastra este de a sta acasa si de a rontai. In aceasta iarna incepem sa ne lucram corpul pentru vara!

Faceti miscare! Fiti veseli! Fiti energici….si bineinteles, MANCATI SANATOS!

AncaDietis-101„Atunci cand activitatea fizica si miscarea sunt in echilibru, abea atunci vom avea o sanatate de fier!”

BENEFICIILE MISCARII DIN COPILARIE PANA IN PERIOADA ADULTA

Imagini pentru BENEFICIILE SPORTULUI

Pentru programe personalizate de scadere ponderala, ne puteti contacta lasand un mesaj direct in acest formular.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: